Standarden är lätthanterlig och tydlig att läsa med bra förklaringar och krav som i princip baseras på gällande lagkrav. Revisionerna tar ofta inte mer än en halvdag i anspråk såvida inte anläggningarna är stora. Men majoriteten av de certifierade företagen består av småskalig förädling eller grossisthantering av förpackade livsmedel. IP Livsmedel är anpassad för att kunna implementeras hos förädlare/tillverkare, grossister, tradingföretag och restauranger.

Behöver ni IP Livsmedel-certifieringen?

IP Livsmedel kom 2008 och har utvecklats kontinuerligt sedan dess med flera nya utgåvor och tillägg. Den har ett dominerande grepp om certifieringar av leverantörer och grossister inom livsmedel i Sverige och över 1 000 företag har certifierat sig. På Sigills hemsida (www.sigill.se) kan du beställa hem standarden (regelhandboken) samt se vilka företag som redan är certifierade m.m.

IP Livsmedel Certifikat Ikon

Är ni osäkra om IP Livsmedel-certifieringen är rätt för er?

Fyll i en intresseanmälan så kontaktar vi er!

Våra certifieringar inom livsmedelsindustrin:

ISO 22000 Certifikat

ISO 22000

FSSC 22000 Certifikat

FSSC 22000

IP Livsmedel Certifikat Ikon

IP Livsmedel

Från Sverige-märke

Från Sverige

AOECS Glutenfri symbol

AOECS - Celiaki

Plant Based Standard symbol

Plant Based Standard

KRAV certifiering

KRAV-ekologiskt

EU-Ekologiskt märke

EU-ekologiskt

Svensk standard för livsmedelshantering i butik

Svensk standard för livsmedels-hantering i butik